tag:blogger.com,1999:blog-4048864847998291395.post3084368735375487202..comments2024-02-10T00:19:01.066-08:00Comments on aslında çok basit....: Gingerbreadaslında çok basithttp://www.blogger.com/profile/14889786188608897816noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4048864847998291395.post-29279857644041423572013-12-17T10:56:23.187-08:002013-12-17T10:56:23.187-08:00şekersiz çırpılan yumurta akları kısa sürede sertl...şekersiz çırpılan yumurta akları kısa sürede sertleşir ve kesik kesik bir yapı oluşur bu noktaya gelmeden (stiff diyelim) şurubu dökmeniz gerekir. bu kesik dokunun oluşmaması için yumurtayı çırparken az şeker (20 gr) ve 2 tutam tuz ilave etmek doğru olur. bu ilave şeker şuruba koyacağınız şekerin oranını değiştirmez. soğumasını beklemeyin. şurupla beraber de çırpmaya devam edeceksiniz. bu kadar şurubu yiyince artık stiff peak kıvamına gelmesi zor merengden patırtılı bir ses gelmesini bekleyin. ne demek istediğimi sesi duyunca anlarsınız. zaten bu duruma gelene kadar mereng ılınmış da olacak. jelatini ekledikten sonra 1-2 tur daha döndürün yeter.aslında çok basithttps://www.blogger.com/profile/14889786188608897816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4048864847998291395.post-30116416687671165242013-12-17T08:26:51.376-08:002013-12-17T08:26:51.376-08:00Tarif icin cok tesekkurler. Yalniz burada yumurta ...Tarif icin cok tesekkurler. Yalniz burada yumurta aklarinin iyice kabarmasi kopuk kopuk kivam/soft peaks/stiff peaks kivamlarindan hangisi? Bir de kaynatrigim serbeti sicak sicak mi yoksa biraz daha sogutup mu eklemem lazim? Jelatini ekledikten sonra cirpmaya devam etmeli miyim? Lutfen cevap verdiğinizi gorunce abarttigimi düşünmeyin, sormasam bunlar yaparken hep aklima takilacaklar. Yardimlariniz icin cok tesekkurler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4048864847998291395.post-43942287967978480762013-12-17T07:05:43.594-08:002013-12-17T07:05:43.594-08:00marsmallow için bal kullanmanıza gerek yok. aynı t...marsmallow için bal kullanmanıza gerek yok. aynı tarife glukozsuz devam edin. normalde 450 gr toz şekere 200 gr su koyup kaynatın. 2 yumurta akını iyice kabarana kadar çırpıp şerbeti içine çırpmaya devam ederken ekleyin. iyice yoğunlaşınca 9 yaprak jelatini eritip ekleyin. glukoz pasta malzemeleri satan yerlerde satılıyor. 100 gr bile alabiliyorsunuz. glukozun tek alternatifi mısır şurubu. ikisini de kullanmak istemiyorsanız hiçbirşey koymayın. eğer bu işlere meraklıysanız ikisinden birini bulundurun derim. şekerden daha zararlı değiller.aslında çok basithttps://www.blogger.com/profile/14889786188608897816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4048864847998291395.post-41088336873641878662013-12-17T06:23:01.943-08:002013-12-17T06:23:01.943-08:00Merhaba;
Her zaman bal glikoz için bir alternatif...Merhaba;<br /><br />Her zaman bal glikoz için bir alternatif olabilir mi? Marshmallow yapmak istiyorum ama tüm tarifler glikozlu. Hem temin güçlüğü yaşadığım için hem de uzun süre bekletme derdim olmadığı için alternatif arıyorum.Anonymousnoreply@blogger.com