24 Ağustos 2013 Cumartesi

vişneli çikolatalı en ıslak kek






Çikolatalı kek tariflerinde(dikkat kakaolu değil,çikolatalı diyorum),eğer tarif çikolata ve katı yağı eritip şeker,yumurta,un ve kabartma tozunu erimiş çikolata ve yağ karışımına doğrudan ilave edilerek hazırlanıyorsa istediğiniz nemli,ıslak keke çok yakınsınız demektir. bana sorarsanız iyi yapılmış, doğru pişirilmiş, yanında açık bir çay veya az sütlü kahve ile yenen bir kek kadar keyif veren çok az şey vardır, hele bir de sıcak bir yaz öğleden sonrası yeni yıkanmış balkonda,çıplak ayak ,üst komşuyla hafif bir mahalle dedikodusu eşliğinde tadına doyulmaz.

 

 

Gerekli malzemeler:

 

100 gr un

125 gr tereyağı

3 çorba kaşığı kakao

100 gr bitter çikolata

180 gr toz şeker

2 yumurta

115 gr vişne(çekirdekleri ayıklanmış taze vişne veya hazır satılan vişne konservelerden kullanabilirsiniz.)

1 paket(10 gr) kabartma tozu

 

çikolatayı bain-marie(benmari) usulü eritin.(nasıl yani? marie kim? “Ben” gerçekten ben miyim?gibi sorular kafanıza üşüştüyse paniklemeyin olay şu;bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynatın.kaynayınca altını kısın.bu tencerenin içine girebilecek fakat dibine temas etmeyecek bir diğer kabın içine çikolataları koyup bu kabı içinde sıcak su bulunan tencereye yerleştirerek çikolataların erimelerini sağlayın. ay bununla uğraşamam diyorsanız ve de mikrodalga fırınınız varsa katı yağ ve çikolatayı beraber bir kaba koyun ve mikrodalgada yakmadan 10 saniyede bir kontrol edip karıştırarak eritin.iki seçenek de olmuyorsa son şansımız önce tereyağını ocakta eritip ocaktan aldıktan sonra erimiş tereyağının içinde çikolataları karıştırarak eritmek.dikkat edin çikolata 45 derecede erimeye 70 den sonra yanmaya başlar yağınızı eritirken fazla kaynattıysanız çikolatayı atmadan önce biraz ılınmasını bekleyin.bu 3 seçenek de olmuyorsa gidin kendinize bakkaldan kek alın..

erimiş çikolata ve tereyağı karışımına önce kakaoyu atıp karıştırın.arkasından yumurtaları ekleyin.yumurtalar da tamamen karışınca şekeri,un ve kabartma tozunu ekleyin.yarı akışkan parlak ve pürüzsüz bir kek kremanız oldu.en son vişneleri ekleyin.katı yağ ile yağlayıp hafif unladığınız kalıbınıza 2 parmak kalınlığında dökün 190 dercede pişirin.ortasına bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder