14 Aralık 2019 Cumartesi

Beyaz Çikolata Ganaj Frosting

Yaptığım pastayı sıvayacak, krem şanti dışında, beyaz, yumuşak renklendirebileceğim, lezzetli bişey olsa diyenlere gelsin. Önce, beyaz çikolatadan bir ganaj hazırlamanız gerekiyor. Bu hazırladığınız ganajı da bir gece oda sıcaklığında bekletmeniz şart. Buzdolabı değil, kesinlikle oda sıcaklığı.

200 g süt kreması
400 g beyaz çikolata
150 g tereyağı
150 g krem beyaz peynir

Ganaj için kremayı ocakta kaynatın. Kaynayan kremayı ocaktan alın ve içinde beyaz çikolatayı eritin. Beyaz çikolata, kullanımı en dertli olan çikolatadır. 40 derecenin üzerinde artık sertleşmeye başlar ve erimez. Siz yeteri kadar ısınmadığı için erimediğini zannedersiniz ve daha da ısıtırsınız ve bu sefer hiç erimez kaskatı kesilir. Eğer beyaz çikolatanız erimiyorsa, ya fazla ısınmıştır ya da saklarken fazla nemlenmiş ve kalitesi düşmüştür, başka ihtimal yok.
Hazırladığınız ganajı streçleyin ve oda sıcaklığında bir gece boyunca bekletin. Burada oda sıcaklığından kasıt 21-22 dereceler. ( Aslında +18 en şahanesi ama nerede bulacaksınız?)

Bu frosting için kullanacağınız krem peynir ve tereyağını da, bir gece önceden buzdolabından çıkartın. En ideal olanı, bütün malzemelerin +18-19 derece civarında olması. İlk önce, krem peynir ve tereyağını mikserle 1 dakika kadar çırpın, daha sonra ganajı da ekleyin ve pürüzsüz, parlak, beyaz ve köpük gibi olana kadar çırpın. Bu kıvama gelmesinin süresi, malzemelerin ısılarına bağlı. 3-5 dakika sürebilir. Kesik, parçalı görüntü kaybolacak, panik yok. Bu ölçüye, bir dolu çorba kaşığı fındık veya fıstık ezmesi harika olabilir.

Durduğu yerde içindeki havayı kaybedip kabarcıklı olabiliyor, kullanırken sık sık çırpmak gerekebilir. Frostingi tezgaha alıp spatula ile ezerek karıştırmak, içindeki hava kabarcıklarının tamamen kaybolmasını sağlar. Buzdolabında sertleşir, saklamak isterseniz, buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyip tekrar çırparak kullanmak gerekir. Ben kullanacağım zaman hazırlamayı tercih ediyorum. Üzerine şeker hamuru kaplama olabilir, ama çok tavsiye etmem, elinizle çok oynayacaksanız, şeker hamurunu yerleştirirken elinizin ısısıyla yağ eriyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder