13 Aralık 2013 Cuma

Magnolia pudding..muzlu





İki tane farklı tarif vereceğim. Normalde paketlenmiş ürünleri kullanmayı pek sevmem, ama tariflerden birinde hazır puding tozu kullanacağız. Acele durumlar için daha kolay tabi ki. Diğer tarifteyse pudingini önceden kendimiz pişireceğiz. Bu tarif çırpılmış krema ile çırpılmış pudingin bir araya gelmesinden oluşuyor. Katmanlar arasına cici bebe bisküvisi veya kendi hazırlayacağınız bir başka crumble bisküvi kullanabilirsiniz. Crumble bisküvinin tarifini de yazacağım. Yani tamamen kendi hazırlayacağınız malzemelerle de, hazır malzemeyle de yapabileceksiniz. Orijinalinde muzlu, en çok yakışan meyve de muz bence ama, mevsiminde kokulu tatlı çilekle de çok lezzetli olur tabi ki.
1 paket dr.oetker instant vanilyalı puding tozu ( creme ole)
2 küçük su bardağı süt
Soğuk sütün içine puding tozunu atın, 1 dakika kadar çırpın. Zaten hemen yoğunlaşacak. Karışımı buzdolabına koyun 1 saat kadar bekletin.
200 gr krema ve 50 gr toz şekeri (2 dolu çorba kaşığı) mikserle kabarana kadar çırpın. Kremanın güzelce kabarabilmesi için soğuk olması şart. Mutlaka birkaç saat buzdolabında beklemiş olsun.
Puding karışımını da buzdolabından çıkartın ve mikserle biraz yumuşayana kadar çırpın. Çırpılmış krema ile çırpılmış puding karışımı bir araya gelecek ve tatlının malzemesi hazır olacak.
Ara katmanlar için cici bebe bisküvisini kırıntı yapıp kullanabilirsiniz. Ama yok ben kendi bisküvimi yapmak isterim derseniz çok kolay bir 3,2,1 hamuru yapabilirsiniz. Un, soğuk tereyağı, toz şeker birer birim azalarak gidiyor. Hamura mutlaka vanilya da ekleyin, hacmine göre ayarlarsınız. 300 gr un, 200 gr soğuk tereyağı, 100 gr toz şeker gibi. Aynı sistem çay bardağı için de geçerli, çorba kaşığı için de . Hamurun bütün malzemesini mutfak robotuna koyun ve 5-10 saniye yağ parçaları iyice kaybolana kadar çekin. Hamuru avucunuzun içinde minik köfteler gibi bitiştirin ve tepsiye koyun. 180 derecede hamur köfteler koyu sarı renk alana kadar pişirin. Soğuduklarında bunları da bisküvi gibi kırıntı haline getirerek kullanabilirsiniz.
Eğer paket puding tozu kullanmak istemez, kendi pudinginizi hazırlamak isterseniz daha önce verdiğim sarı krema tarifine çok benzer bir krema pişirmeniz gerekir.
300 gr süt
80 gr toz şeker
3 yumurta sarısı
40 gr mısır nişastası
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
Sütü ocağa koyun, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. Isınan sütten bir kaç kaşık yumurtalı karışıma dökün ve bu karışımın biraz ılınmasını ve akışkan olmasını sağlayın. Ocaktaki süt kaynayınca, yumurtalı karışımı ocaktaki süte ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve içinde eritin. Buzdolabında 1-2 saat sertleşmesini beklemelisiniz. Bu hazırladığınızı da aynı toz pudingli malzemeye yaptığınız gibi, çırpılmış kremaya eklemeden önce , çırparak yumuşatmanız ve biraz kabartmanız gerekli.
Pudingi yaptım, fotoğrafını çektim. e mecbur yiyeceğim şimdi..

4 yorum:

  1. Şefim kendi hazırladığımız muhallebideki süt müktarını yanlış yazmış olma ihtimaliniz var mı?

    YanıtlaSil
  2. Simdi bu temperlemeyi yapamasakda direkt hepsini koyup karistirsak olmaz mi??yada bi farki olur mu??

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel oluyor. Deneyin 😻 ilk tarifi yapıyorum hem çok basit hem de lezzetli oluyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil