7 Eylül 2014 Pazar

Bread&Butter Pudding/Bayat ekmeklerden ne yapmalı? Tereyağlı ekmek pudingi


 
Bayatlamış ekmek, çörek, açma gibi, bütün kalmış mayalılarla yapabileceğiniz, çok kolay bir tatlı. İngiliz tarifi. kimse darılıp alınmasın ama, İngilizlerin mutfak alemine tarif anlamında çok da büyük katkıları olduğu söylenemez. Bu tarif, kalan, bayatlamış mayalıları ve ekmekleri değerlendirmek için bire bir. Ben kalmış sade açma ve bir kaç dilim ekmek kullandım.20 cm çapında fırına girebilen cam kap içine ekmeklerimi ve açmayı irice parçalar halinde, gelişi güzel koydum. Evde kuru siyah üzüm ve kuru incir vardı. Ekmeklerin üzerine, küçük doğradığım incir ve üzüm kurularını serpiştirdim.
1 su bardağı süt
1 paket krema (Çok da şart değil, onun yerine 1 bardak daha süt ilave de edebilirsiniz.)
4 çorba kaşığı toz şeker
2 büyük boy yumurta
75 gr tereyağı
2-3 tutam tarçın
1 çay kaşığı vanilya
Krema ve sütü birlikte ısıtın, ama kaynamasın. Toz şeker ve yumurtaları 1 dakika kadar çırpın, çok kabarmaları gerekmiyor. Isınan sütlü karışımı, yumurta şeker karışımına ekleyin, tarçını ve vanilyayı ilave edin. Şu anda çok basit ve temel hatlarıyla bir "custard" hazırlamış oldunuz. Bu karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Ekmeklerin üzerine bastırın ki hepsi karışımın içine girsin. Tereyağını küçük parçalar halinde karışımın üzerine serpin.170 derecedeki fırına atın. Yarım saat kadar pişirin. Yumurtalar sayesinde karışım ortasından güzelce kabarıp renk alınca çıkartın. Ilık servis ederseniz harika olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder