12 Eylül 2014 Cuma

Tahinli Cheesecake, Karamelize Taze İncirle...Haydi oturmaya mı geldik?


Sakinleşin, heyecanınızı yiyeceğiniz ana saklayın. İncir mevsimi geçemeden de mutlaka yapın. Taban olarak, yüzlerce bisküvi seçeneğinden biri olana eti çay saati fındıklı bisküvi kullandım. Daha önce cheesecake'lerle ilgili paylaşımları okuduysanız, az çok tekniği çözmüş olmalısınız, okumadıysanız önemi yok anlatacağım.
Tarifimiz 22-24 cm'lik kenarı kelepçeli alt kısmı çıkabilen kalıplar için.
2 paket eti çay saati fındıklı bisküvi. (Benim kullandıklarım 160 gr lık paketlerdi. Başka ambalaj var mı bilmiyorum)
160 gr tereyağı
Rondoda veya mutfak robotunda önce bisküvileri çekin. Böylece daha ince bir kırıntı yaratabilirsiniz. Yok bisküvi parçaları biraz daha iri kalsın derseniz, tereyağıyla beraber çekersiniz. Bisküvilerle tereyağını beraber çekerken, makinedeki karışım, yoğunlaşıp dönmemeye başlayana kadar çekmelisiniz. Kalıbın tabanına 1,5 cm kalınlığında bir tabaka yayın ve kaşıkla güzelce düzeltip sıkıştırın.
600 gr krem beyaz peynir (Benim tercihim Pınar beyaz. Paraya kıyan Mascarpone kullansın. Labneden uzak durun)
180 ge toz şeker
4 yumurta
80 gr un
60 gr tahin
1 paket vanilya( 1 çubuk vanilya içi veya 4-5 damla likit vanilya da olur.)
Krem peynir ve toz şekeri, mikserde 1 dakika, peynir yumuşak ve pürüzsüz, kremamsı olana kadar yüksek hızda çırpın. Peynirinizi 1 saat önceden dışarı çıkartırsanız iyi olur. Unu ekleyin 1 dakika daha yüksek hızda çırpmaya devam edin. Tahini ekleyin 30-40 saniye daha çırpın. Şimdi yumurtaları teker teker ekleyeceksiniz. Bunu yaparken hızınızı düşürün ve yumurtaları önceden ayrı bir kaba kırın ki malzemeniz garantide olsun. Kabuk kaçırırsanız veya yumurta bozuk falan çıkarsa uğraşırsınız. Yumurtalardan sonra 1 dakika daha orta hızda çırpın. Kek kremanız hazır. Hazırladığınız tabanın üzerine doldurun ve 130 derecede 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktığında ortasında 3-4 cm çapında bir alan yumuşak olabilir, oda sıcaklığına gelene kadar içindeki yumurta sertleşip pişmeye devam edecek.
8-10 adet inciri 8 dilime bölün.(portakal dilimi gibi). Bir yüzleri tabanına değecek şekilde tavaya yerleştirin. 3 çorba kaşığı şekeri incirlerin üzerine serpiştirin ve 1 portakalın suyunu üzerlerine sıkın. Tavayı yüksek ateşte ocağa koyun. Şekerler eriyip, suyunu hafif çekene kadar 4-5 dakika incirleri pişirin. İncirleri hiç oynatmayın, çevirmeyin, koyduğunuz yüzlerinde kalsınlar.
Kekiniz oda sıcaklığına gelip, incirler ılınınca, tavaya bakan yüzleri yukarı gelecek şekilde kekinizin üzerine yerleştirin. İncirleri önceden pişirirseniz 8-10 dilimini bisküvi tabanla kek dolgusu arasına koyabilirsiniz. Fotoğrafta aynı tarifin, küçük silikon kalıplarda pişmiş, bir atımlık şekillerini görüyorsunuz.

4 yorum:

  1. sefim, denedim ve cok guzel oldu :) paylasim icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  2. Sitenizi hayranlıkla seyrediyorum,bütün tarifler muhteşem..Hepsini sıradan denemek istiyorum..ellerinize sağlık.sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Şefim denedim süper oldu,blogumda izninizle isminizi vererek paylaşacağım..Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Denedim fakat verilen tereyağı oranı çok fazla sanki, 160gr tereyağı ile o oranda bisküvi oldukça sulu bir kıvam ortaya çıkarıyor.

    YanıtlaSil