27 Kasım 2014 Perşembe

Hurma ve Elmalı Kek, Şekersiz



Elmalı tatlılarda tercihim,  her zaman golden elmadan yana. Eğer bulamazsanız kırmızı starking de kullanabilirsiniz ama, golden daha şekerli ve bunun gibi sofra şekeri kullanılmayacak tatlılarda daha çok işe yarıyor. Hurmaları mümkün olduğu kadar yumuşak olanlardan seçin ve önceden mutlaka en az 15 dakika kaynar suya koyun.
1 golden elma (Rendelenmiş. Golden bulamazsanız starking de olur)
100 gr kek un
120 gr tereyağı( Yumuşak olmalı en az 2 saat önce buzdolabından çıkartın)
2 yumurta
10 adet yumuşak hurma
50 gr öğütülmüş keçiboynuzu
2 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 dolu çay kaşığı karbonat
Öğütülmüş keçiboynuzunu aktarlarda ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Yumuşak tereyağını mikserle 2-3 dakika, yağ hafif kabarıp, beyazlaşana kadar çırpın. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkartın, tahin ve pekmezle beraber rondo veya blenderda püre haline getirin. Çok pürüzsüz olması gerekmiyor, hafif parçalı kalabilir. Çırptığınız tereyağına, hurmalı püreyi ekleyin ve 1-2 dakika daha hurmalı yağı çırpın. 2 yumurtayı teker teker ekleyin. 1-2 dakika daha çırpın. Kek un, karbonat ve öğütülmüş keçiboynuzunu da ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar 1 dakika daha çırpın. Elma rendelerini kaşıkla kek karışımına karıştırın ve 170 derecede 30-35 dakika pişirin. Her zaman olduğu gibi, kekinizin pişip pişmediğini en kabarık orta kısmına bir bıçak batırarak kontrol edin. hafif nemli çıkabilir, böylece oda sıcaklığına gelene kadar kekiniz kurumaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder