22 Ağustos 2013 Perşembe

şekersiz tatlılara yumuşak geçiş




içinde hiç işlenmiş şeker olmayan (glikoz,toz şeker,esmer şeker,pudra şekeri gibi) tatlılardan bahsedeceğim biraz. sonuçta şekerin zararlı olduğunu,uzak durmamız gerektiğini biliyor ama yiyince acayip mutlu olduğumuz için vazgeçemiyoruz. en azından doğal olarak tatlı olan bazı hammaddelerden faydalanarak hiç değilse işlenmiş şekerin zararlarından biraz olsun kendimizi kurtarabilmemiz mümkün. doğal halleriyle tatlı olan ürünler en azından mide ve bağırsakta emilmeye başladığından vücuduma şeker salınımı biraz daha kontrollü oluyor. dolayısıyla ani şeker çıkmaları ve de ani düşmeler daha yumuşak geçiyor. içinde işlenmiş şeker olmayan tariflerde benim en çok kullandığım şey öğütülmüş keçiboynuzu.

keçiboynuzu çok acayip bir meyve. hakkında söyleyebileceğim en şaşırtıcı şey bütün keçiboynuzu çekirdeklerinin aynı ağırlıkta olması. tarihte keçiboynuzu çekirdeklerinin ağırlık ölçüsü olarak kullanıldığı biliniyor.(16 keçiboynuzu çekirdeği 1 dirhem).ayrıca elmas tartmakta kullanılan karat için de bu çekirdekler kullanılırmış. içinde bulunan vitamin ve mineralin haddi hesabı yok, acayip faydalı. çok güzel bir kokusu var ve pişince harika bir aroması ve tadı oluyor.aktarlarda bulunuyor.şekersiz tatlı denemelerinizde kesinlikle bulundurmanız gereken birinci şey..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder