23 Ağustos 2013 Cuma

Şekersiz muzlu kek



Şekersiz tatlılardan bahsetmeye başlamışken şahane bir kek tarifiyle devam edelim. Şekerin, yapılan ürüne sadece tat olarak değil, doku ve görüntü olarak da büyük katkıları olduğu bir gerçek. Daha parlak, daha kabarık.. Eğer çok dikkatli bir göze sahipseniz,  içinde hiç işlenmiş şeker olmadan yapacağınız tarifler, size ilk başta görüntü olarak biraz hayal kırıklığı yaşatabilir çünkü, biraz daha mat görüntülü olacaklar. Bazen de insanda sanki yeteri kadar tatlı değilmiş algısı oluyor ama bu bence işlenmiş şekerin gereksiz fazla tatlılığına çok alıştığımızdan . Dün bahsettiğim gibi benim en birinci malzemem öğütülmüş keçiboynuzu.

3 yumurta
4 çorba kaşığı incir pekmezi
1 adet büyük muz (çatalla kabaca ezilmiş)
80 gr öğütülmüş keçiboynuzu
100 gr un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı

İşe yumurtaları pekmezle çırparak başlayacağız. Ama normalde şekerle çırpıyor olsam 1-2 dakikada kabaracak olan yumurtalar bu sefer çok nazlanacak. Mikserle hızlı devirde 3-4 dakika devam edin. Kabarttığınız yumurtalı karışıma ince zeytinyağını arkasından da diğer malzemeleri ekleyin bütün malzemeyi yavaşça birbirine karıştırın. Kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve unlayın. Kalıba döktüğünüzde hamurun kalınlığı 2 parmağı geçmesin ona göre bir kalıp kullanın.170 derecede ortasına bir bıçak veya kürdan sokarak kontrol ettiğinizde hamur parçaları gelmeyene kadar(hafif nemli olabilir sorun yok) yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder