17 Eylül 2013 Salı

kurutulmuş domates ve tulum peynirli tuzlu kek.

genelde beş çaylarında tatlı olarak yapılacak bir sürü şey gelir insanın aklın ama tuzlularda biraz tıkanır insan nedense.bu kekin ana malzemesi yumurta, yoğurt, un ve çok az sıvıyağ dan oluşuyor.kurutulmuş domates ve tulum peyniri son derece keyfe keder opsiyonel malzemeler.yani hacim olarak oranı bozmamak şartıyla yerlerine istediğim malzemeyi koyabilirim.ama ben peynir olarak her zaman kuvvetli aroması ve tadı olan peynirleri tercih etmenizi tavsiye ederim ve de kaşar peynir kesinlikle bunlardan biri değil.keçi,tulum,rokfor gibi yoğun tadı olanlar çok daha lezzetli oluyor.kırık ceviz,dolmalık fıstık,dilimlenmiş zeytin,minik doğranmış şarküteri et parçacıkları, karamelize edilmiş soğan, ince doğranmış taze baharatlar(fesleğen,kekik,biberiye)..ne biliyim işte bir sürü şey olabilir yani.



3 yumurta
150 gr yoğurt
200 gr un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr tereyağı(işe başlarken ilk önce yağınızı eritip bir kenarda ılınmaya bırakın)
50 gr kurutulmuş domates (küçük parmak tırnağı büyüklüğünde doğranmış)
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 silme çorba kaşığı çörekotu
75 gr tende beyaz peynir

yumurtaları bir kaba koyup telle hafifçe yumurtalar homojen olana kadar çırpın.miksere ihtiyacınız olmayacak,arkasından yoğurdu ekleyin yoğurtla yumurtalar birbirine karışana kadar telle çırpın.sıvı yağı ve erimiş tereyağını ekleyin.bütün sıvı malzemeleriniz bir araya geldikten sonra sıra kuru malzemelere geliyor.unu,kabartma tozunu ve bütün garnitürleri ekleyin.kaşıkla karıştırarak her şeyin homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.tuz ve karabiberi ağız tadınız göre ekleyin.baton veya yuvarlak kek kalıbına dökün.170 derecede fanlı fırında pişirin.ortasına bir bıçak veya kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder