26 Ekim 2013 Cumartesi

kıpkırmızı; pancar saplı tarhana çorbası


Doğa bize diyor ki "siz beni korursanız ben de sizi korurum". Antioksidan ve c vitamini zengini meyve ve sebzeler kış aylarında çıkmaya başlıyor. Bugün organik pazarda tam 7 farklı çeşit elma vardı. Siyah havuç, pancar ve narlar "ben boşuna bu kadar harika olmadım" diyorlar sanki. Taa 1300 lerin ortalarındaki kara veba salgınında, dönemin en önemli bilim adamlarından biri aynı zamanda İslam aleminin de ne büyük bilim insanı. Kilisenin yobaz ve tutucu tavrı yüzünden bilim adamı yetiştiremeyen Hristiyan alemi çaresiz.(sonra ne oldu da her şey ters-yüz oldu diye bana sormayın). Adını şu anda hatırlayamadığım bilim adamının, kara vebadan korunma yolu olarak önerdiği şeyler bugün hala bağışıklık sistemini kuvvetlendiren şeyler listesinde ilk başlardalar; her gün 1 ekşi nar suyu için, her gün 1 soğan yiyin ve günde 8 saat uyuyun..

Sabah Feriköy pazarındaydık, ne kadar kırmızı mor renkte şey varsa aldık. Çok sevgili dostum Dr.Ayşegül Çoruhlu' nun her dediğini yaparım şahsen http://alkalidiyet.com/. Eve geldik önce kocaman bir karışım suyu sıkıp içtik sonra da annem pancar saplarından kalan tavuk suyu ve Seferihisar'dan aldığı tarhanadan harika bir çorba yaptı içtik. Pancar saplarını küçük doğrayıp zeytinyağında güzelce kavurduktan sonra tavuk suyuyla yaptığı tarhana çorbsına kattı biraz da bulgur koyup kaynattı. Kendisinin mutfak anlayışından sakızlı muhallebi tarifi verirken birazcık bahsetmiştim...çorba süperdi, ben zaten her şeyin çorbasının yapılabileceğini düşünüyorum.



2 yorum:

  1. Çok süper olmuş. Doktor tarafım hortladı. Serbest radikallerle ilgili süper bir makale yazayım ister misin? Şöyle kısa, herkesin anlayacağı dilden filan...
    Ablan Ayşe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstemez miyim..Sen serbest radikallerle ilgili harika bir yazı yaz ben de arkasından cupcake tarifi vereyim kafalar tamamen karışsın..Hadi yaz yaz

      Sil