9 Ekim 2013 Çarşamba

pandispanya kek arası birşey

Bu kek pandispanya olarak kullanabileceğiniz sağlam dokulu, yumuşak ve lezzetli bir tarif. Özellikle üzerini şeker hamuruyla kaplayıp süslü bir pasta yapmak istediğimi zaman kullanabileceğim sağlam bir pandispanya görevi görebilir.

125 gr tereyağı (yumuşak)
125 gr margarin (yumuşak)
250 gr toz şeker
4 yumurta
300 gr kekun (marketlerde sinangil kek unu satılıyor)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt

Kek tarifleri çoğunlukla 2  farklı teknikle yapılır. Birinci teknik yumurtalarla şekeri çırparak işe başlamamı önerir diğer teknik ise katı yağımla şekerleri çırparak başlamamı önerir. Bu tarifte katı yağlarımızla toz şekeri mikserle yoğun krema gibi bir kıvama gelene kadar çırparak başlayacağız. Bu tekniğin adı creaming. Bu tarz tarifler, katı yağ ile şeker krema gibi beyaz ve yoğun bir kıvama geldikten sonra yumurtaları teker teker ilave ederek devam eder. Yumurtaları önceden ayrı bir yere kırmanızı tavsiye ederim. Kek kremamın içine kabuk kaçmasını engellemiş veya yumurtanın bozuk çıkması durumunda malzememi riske atmamış olurum. Yumurtaları tek tek her birinin karışıma iyice karışmasını bekleyerek ekliyorum. Bu noktada eğer yumurtalarım soğuksa hafif kesik kesik görünen bir doku oluşabilir, önemli değil, devam.. Yumurtaları ekledikten sonra sütü ilave edip, en son unu eliyorum. Her şey bir araya geldikten sonra da 1-2 dakika kadar çırpmaya devam ediyorum. 20 cm'lik pandispanya çemberinde 180 derecede 25-30 dakika kadar pişireceğim ve her zaman olduğu gibi pişip pişmediğini bir kürdan veya bıçakla kontrol edeceğim.

Bu pandispanyayı üçe bölüp aralarına daha önce tarifini verdiğim güzel bir krem patiseri sürüp taze orman meyveleriyle dışını hiç kremayla sıvamadan kek pasta karışımı harika bir tatlı yaratabilirim.

1 yorum:

  1. Özge hanım bu tarifi denedim ve çok çok güzel oldu.içine pastacı kreması ve Çilek koydum ve artık kimseye doğum Günlerinde dışardan pasta aldırmıyorum:) bunu kakaolu istersem ne yapmalıyım.bi tarifinizde kakao miktarı kadar unu Çıkarın şeklinde olmaz demiştiniz şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil