11 Ekim 2013 Cuma

Yağlı Tart Hamuru/Sable breton

İşte tam olarak fotoğrafta gördüğünüz gibi bir hamur. Sponge ile kurabiye hamuru arası, tart yapmak için kullanabileceğiniz, hem yumuşak hem ağızda dağılan çok lezzetli bir malzeme. Hiç buzdolabına girmeden oda sıcaklığında üzerinde creme patisserie ve taze orman meyveleriyle yemeye doyamayacağınız bir lezzet oluşuyor.

4 yumurta sarısı
140 gr toz şeker
250 gr un
150 gr yumuşak tereyağı
7 gr kabartma tozu (1 dolu çay kaşığı)
2 tutam tuz.
1/2  paket vanilya

Yumurta sarısı ve toz şekeri mikserle şekerler biraz eriyip karışım beyaz ve kabarık bir hale gelene kadar çırpın. Yavaş devirde çırpmaya devam ederken yumuşak tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir macun kıvamına gelince un ve kabartma tozunu ekleyin çok yumuşak ve homojen bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 18 cm'lik kalıbın tabanına 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Çok yumuşak bir hamur olacağı için hamuru tart hamurları gibi tezgahta açıp sonra kalıba koymak gibi bir hareket yapamayacaksınız. Hamurunuzu direk olarak kalıbın içinde elinizi arada bir ıslatarak yayacaksınız. Mümkün olduğu kadar her tarafı aynı kalınlıkta olsun yeterli. Hamur pişerken önce oldukça yumuşak bir hale geleceğinden üzerindeki yüzey kendi kendine düzelecek. 180 derecede 15-20 dakika koyu sarı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınızda biraz yumuşak olacak soğudukça sertleşecek. Hamuru oda sıcaklığına gelince dolaba koymadan yemenizi tavsiye ederim. Yarasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder