10 Kasım 2013 Pazar

Zeytinyağlı yeşil domates-Kastamonu pazarı

Feriköy organik pazarından sonra 2.pazar adresi Kastamonu pazarı. Kasımpaşa'da pazar günleri kuruluyor. Canlı tavuk bile satılan bildiğin köy pazarı kıvamında. Zaten çok da geniş değil; baştan sona 1 küçük sokak. Şu ara en çok mantar, kestane ve ceviz var. Bu aralar pazarlarda en çok rastlanan meyvelerden biri de yeşil domates. Daha çok turşusu bilinir ama zeytinyağlı yemeği acayip lezzetli hafif mayhoş harika bir yemektir doğrusu. Yemeğe hafifi kırmızılık katmak için annem çok az biber salçası koyuyor veya bazen 1-2 tane kırmızı domates atıyor. Soğanlar kavrulduktan sonra domatesler doğranıp normal bir Türk usulü yemek pişirir gibi pişiyor. Annemin dediğine göre "domatestir canı yoktur" demeyip uzunca pişirilmesi gerekiyor, hatta bu sebepten içine atacağınız 1 avuç pirinci biraz pişirdikten sonra atarsanız daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder