15 Aralık 2013 Pazar

Mekik






Bu tarifin sizi en çok zorlayacak olan kısmı gidip mekik kalıbı almanız olacak. Üst kısmı kahverengi ve çıtır, içi yumuşacık şahane mekiklere çok yakınsınız. Bundan sonra, yine kahve çay yanına atıştırmalık olarak çok lezzetli olan financier tarifi de vereceğim. Evet kalıplar özel ve eğer yaptığım şeyin adının mekik olmasını istiyorsam, evet, bu kalıpta pişirmem gerekir. Silikon olanları da var tek tek metal veya teflon olanları da, hepsi olur.
4 yumurta akı
50 gr un
65 gr toz badem
150 gr pudra şekeri
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
Yapacağınız kalıpların büyüklüğüne göre sayısı değişir tabi ama, her bir mekiğin ortasına birer tane de vişne koyacağız. Mevsimiyse tabi ki tazesini kullanın, yoksa komposto, veya çözdürülüp, suyu iyice süzdürülmüş  donuk da olur.
Başlarken ilk iş tereyağını ocakta veya mikrodalga fırında eritin ve ılınmak üzere kenara koyun. Yumurta aklarını çatal veya telle biraz çırpın. Kabartmaya, köpürtmeye çalışmayın sadece biraz beyazlaşıp yumuşasın yeterli. Yumurta aklarına, ılınmış tereyağını, unu, toz bademi ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Oldukça akışkan bir hamur olacak. Kalıplara doldurun, çok fazla kabarmayacak ağzına kadar doldurabilirsiniz ama içine vişneleri koyacağınızı hesap edin. Hamuru kalıplara boşaltınca ortalarına birer tane vişne oturtun. 170 derecede üzerleri kahverengi olana kadar pişirin. Silikon kalıpta pişirince, kalıptan çıktıklarında kenarları açık renk kalıyor. Aslında görüntü güzel ama isterseniz kalıplardan çıkınca, tekrardan 1-2 dakika fırına atıp, kenarlarının da çok minik renk alıp sertleşmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder