13 Şubat 2014 Perşembe

Cake pops



Burada konu olan şey, topidik yuvarlak kekçikler. Normal bir kekin cake pops olması son derece basit bir mantığa dayanıyor. İçinde çok büyük taneler olmayan, sadeye yakın bir kek pişiriyorum, kekim soğuduktan sonra, mutfak robotunda, herhangi bir kremayla kekimi çekerek köfte gibi yumuşak bir hamur kıvamına getirip yuvarlıyorum. Yuvarlakları lolipop çubuklarına takıyorum, herhangi bir erimiş çikolataya veya icing'e bulayarak son haline getiriyorum. Bir kaç basit püf noktası var, tarifi anlatırken bahsedeceğim. Vereceğim tarif bol yeşil fıstıklı ve portakal kabuklu harika bir kek. Doğrusu keki yapınca, robotta çekmeye bile kıyamadım desem yeridir, o kadar lezzetli ve güzel dokulu oldu. Aslında 2-3 günlük hafif sertleşmiş veya kurumuş kekleri cake pops'lar yapmak için kullanmak belki daha doğru.
150 gr margarin
150 gr toz şeker
150 gr kek un
3 yumurta
60 gr toz yeşil fıstık
1 büyük portakal kabuğu rende
1 paket vanilya
Yumuşak margarin ve toz şekeri mikserde 2-3 dakika çırpın. Çok büyük bir değişiklik beklemeyin, şekerler biraz erisin, yağ biraz kabarsın yeterli. Yumurtaları teker teker ekleyin. Hafif pütürlü ve kesik kesik bir doku oluşabilir, telaşlanmayın, 2-3 dakika daha yumurtalarla beraber çırpmaya devam edin. Un, toz yeşil fıstık, portakal kabuğu rendeler ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. 18-20 cm çapında bir kek kalıbında 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin. Her zaman olduğu gibi, ortasına bir çubuk batırarak kontrol edeceğiz.
Kek güzelce soğuyacak, isterseniz hızlandırmak için küçük parçalara ayırın. Bu noktada "boşver cake pops yapmayı, bir çay demleyelim şu keki yiyelim" diyeceksiniz. Bir iki parça yiyin tabi, ama geri kalanı lazım.
Ben bu kekin hepsini, önceden pişirdiğim 250 gr pastacı kremasıyla mutfak robotunda çekerek bir hamur oluşturdum. Burada bana gereken şey, kekimi hamur kıvamına getirebilmek için içine eklenecek nemli bir malzeme. İsterseniz 200 gr krema ve 50 gr toz şekeri iyice çırparak daha hızlı ve pratik bir krema hazırlayabilirsiniz. Veya hiç bir şey hazırlayamam derseniz 3-4 çorba kaşığı nutella da işinizi görebilir. Üşenmezseniz aşağıda vereceğim kremayı önceden pişirip, krema da soğuyunca onu katabilirsiniz.
Yumuşak kek hamuru hazır olunca yuvarlaklar yapacağız. Çok kocaman yaparsanız ağır geliyor, çubukların tepesinden düşüyor. Boyları istediğiniz gibi olabilir. Çubukları keklere batıracağız ama, çubukların ucunu, önceden erittiğiniz çikolataya batırıp çikolatalı uçları keklere batırırsanız sonradan kekler çubuktan düşmez. Yuvarlaklara çubukları batırdıktan sonra deepfreeze'de 10-15 dakika bekleteceğiz. Bu arada çikolatanızı eritin. Tabi ki bain-marie usulü yapacaksınız. Beyaz, sütlü veya bitter hangisini istiyorsanız kullanın. Buzluktan çıkmış topları çikolataya bulayıp saplarını batıracak bir şey bulmanız gerekecek. Ben bunun için strofordan bir parça kullanıyorum veya buzdolabındaki tereyağı veya margarin paketlerini de kullanabilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor şu anda, siz başka bir şey keşfederseniz uygulayın.

Pastacı kreması için;
200 gr süt
2 yumurta sarısı
40 gr şeker
40 gr un
25 gr tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
Süt ve vanilyayı ocağa kaynamaya koyun. Yumurta sarılarıyla toz şekeri telle biraz çırpın. Çok kabartmanız gerekmiyor, şekerler biraz erisin hafif köpürsün yeterli. Yumurta sarılarına unu da ekleyip şöyle bir karıştırın. Süt kaynamaya başlayınca, yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı hiç bırakmadan süte ekleyin ve yeniden kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Kekinizle karıştırmadan önce, kremanız oda sıcaklığına kadar gelmiş olmalı. Arada bir karıştırın ki çok sert kabuk olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder