10 Şubat 2014 Pazartesi

Red velvet cupcake...sevgililer günü sebebiyle


Tarifin boyasız halini istediğiniz zaman yaparsınız. Yumuşak, kadifemsi bir kek, içine bol kırmızı boya koyunca red velvet kek oluyor ki bu boya işi çok da sevdiğimiz bir şey değil. Hadi senede bir kere için olsun.. Kutlayan var kutlamayan var, önem veren var vermeyen var, bu işlere karışmam herkes canı nasıl isterse öyle yapsın, ama en azından kendi elinizle hazırladığınız bir kek daha özenli görünebilir. Kırmızı gıda boyası gerekecek, toz veya macun olanlardan olabilir. Keki yaparken hiçbir özel tekniğimiz yok. Sadece boya dışında bütün malzemeyi mikser kabına koyup 3-4 dakika yüksek devirde çırpacağız. Bu tariften standart cup cake kalıplarından 12 adet çıkıyor. Boyayı en son koyacaksınız, hakkıyla koymalısınız ki koyu kırmızı olsun. Boyanın kalitesine göre miktarı değişebilir, macun olanlardan 1 çay kaşığı kadar kullandım ben. Çok fazla kabarmayacak bu yüzden kaplarınızı 1-2 milim boşluk kalana kadar doldurabilirsiniz.
300 gr un
125 gr yumuşak tereyağı
200 ml süt
20 gr kakao
2 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
220 gr toz şeker
Mikserle güzelce bütün malzemeyi çırptıktan sonra kaplarına boşaltın, 180 derecede, fan veya turboyu çalıştırmadan 15 dakika kadar pişirin. Kekler oda sıcaklığına gelince üzerlerine frosting için;
400 gr pudra şekeri
100 gr krem beyaz peynir
100 gr tereyağı 
3 çorba kaşığı sütü, yine mikserle 3-4 dakika çırpın. İsterseniz içine 1 çubuk vanilyanın içini çıkartıp koyabilirsiniz, siyah minik noktacıklar hoş görünür yoksa 1 paket şekerli vanilinlerden ekleyin. Biz workshop'ta yaparken, krem frostingin bir kısmını pembe yapıp iki renkli sıktık.

4 yorum:

  1. Hemen her gun yeni bir tarif gormeye alismisiz, bu iyi geldi. Facebook paylasiminizdan gordum, glikoz surupsuz bir lokum tarifi verseniz biz evde teknigi gormeden yapamaz miyiz acaba?

    YanıtlaSil
  2. Evet yazacağım lokum tarifini bugün. Büyük ihtimalle ilk seferde olmayacak. Biz üçüncüde en iyi sonucu aldık :)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gözüküyor denemek istiyorum bunu.takildigim nokta gida boyasi macun olanlardan derken jel olanlari mi kastettiniz.şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil