1 Mayıs 2014 Perşembe

Çikolatalı pastane kurabiyesi


Bundan daha fazla ağızda dağılan bir kurabiye tarifi olamaz bence. Eğer fotoğraftaki gibi şekilli ve şık olsun isterseniz, sıkma torbası ve yıldız duya ihtiyacınız var. Torbanız ve ucunuz yoksa tepsiye kaşıkla koyarsınız. Bu hamur için başka bir alternatif daha var, hamuru streç film içine sucuk gibi sarıp buzdolabında soğutup bıçakla kesebilirsiniz.
240 gr tereyağı (yumuşak)
100 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
250 gr un
1/2 paket vanilya
60 gr erimiş bitter çikolata
Tereyağınız gerçekten de yumuşak olmalı. Yağı ve pudra şekerini mikserle uzunca çırpacağız. Bu iş için yağın olması gereken en uygun sıcaklık 20-22 derece. Tutup da dijital dereceyle ölçecek değiliz ama yağınız en az 1-2 saat önceden buzdolabından çıkmış olmalı. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda en az 3-4 dakika çırpın. Karışım güzelce kabarmalı, beyazlaşmalı ve krema gibi olmalı. Yumurta akını ve erimiş çikolatanızı da ekleyin, mikserde 1-2 tur daha çevirin. Unu içine eleyerek ekleyin, artık miksere gerek yok, bir kaşık veya spatula ile unu yağlı karışıma kibarca yedirin, un karışınca çok fazla karıştırmayın. Sıkma torbası veya kaşıkla tepsiye sıkın veya dizin. Kurabiyeler 160 derecede pişecekler, yaklaşık 20 dakika. Fırından çıktıklarında alt kısımları yumuşaksa endişeye gerek yok, zaten öyle olmaları gerekiyor. Eğer kurabiyeleri fırında tamamen sertleşene kadar pişirirseniz soğuduklarında fazla sert olurlar.
Düz yüzlerine kayısı marmeladı sürüp birbirine yapıştırdım ve uçlarını önce erimiş çikolataya sonra da toz yeşil fıstığa buladım.

3 yorum:

  1. Ellerinize saglik.Tarifinizi biraz önce denedim ve cok lezzetli oldu.Diger tariflerinizi de denemek icin sabirsizlaniyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba özge hanım,kurabiyenizi denedim.mükemmel..kızlarım ve eşim çok beğendi ve dedilerki bu kurabiye hiç bitmesin bitmesine yakın tekrar yap kurabiye kavanozunda hep olsun..iyi hoş bende cok beğendim ama sürekli yapmak için yağ miktarı biraz fazla.aynı lezzeti yakalayıp yağ miktarını indirebilme şansımız varmı bu kurabiyede varsa maksimum ne kadar azaltabilirim?mutlu günler diliyorum,hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  3. Fatime hanım, hiç bitmesini istemeyecekleri kadar güzel olmasının sebebi o çok fazla tereyağı. Maalesef başka yolu yok, 20-30 gr kısın derim ama o da kıstığınıza değmez.

    YanıtlaSil