23 Ağustos 2014 Cumartesi

Granola bar


Bu aralar son derece popüler bir atıştırmalık. Tek sorun, hemen hemen bütün granola tariflerinde göreceğiniz Hindistan cevizi yağı bulmak. O kadar da sağlıklı olmasına gerek yok, ben tereyağıyla yaparım derseniz de olur tabi. Açıkçası iyi bir tereyağını ben son derece sağlıklı buluyorum ve çok tüketiyorum. Yaptığımız şeyin sertleşmesi ve dağılmadan kolay kesilmesi için, buzdolabında donup sertleşecek bir şeye ihtiyaç var, Hindistan cevizi yağı acayip sağlıklı ve antioksidan ve de biraz pahalı. Dediğim gibi eğer isterseniz aynı ölçü yumuşak tereyağı da kullanabilirsiniz zaten alt tarafı 2 çorba kaşığı kullanacağız.
1 bardak ceviz
1,5 bardak yulaf
1 bardak çiğ badem
6-7 adet yumuşak hurma
2 çorba kaşığı toz  Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kabak veya ayçiçeği çekirdeği içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı pekmez (incir veya üzüm)
2 dolu çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
yarım bardak kuru üzüm
yarım bardak çok küçük doğranmış kuru kayısı
Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve sıcak suda 15 dakika bekletin. Yumuşayan hurmaları, tahin, bal, pekmez ve Hindistan cevizi yağı ile blender ile çekerek güzelce karıştırın. Ceviz, badem ve yulafı rondoda iri kırıntı kıvamına gelene kadar çekin. Hurmalı karışım, çekilmiş kırıntı ve malzemenin geri kalanını bir kabın içinde güzelce karıştırın hatta yoğurun. Garnola karışımınızı iki yağlı kağıt arasında 1/2 cm kalınlığında açın ve 1 gece buzdolabında bekletin. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder