3 Eylül 2014 Çarşamba

Tuzlu Kolay Atıştırmalıklar


Atıştırmalık ve kolay tariflerde tatlı bulmak, sanki tuzlu bulmaktan  daha kolay oluyor.İki tane, şekilden şekle girebilecek, farklı tatlar katabileceğiniz çok kolay tarif vereceğim. Biri bisküvi, diğeri yağda kızaracak pişi benzeri bir şey, ama mayasız.
300 gr un
150 gr soğuk tereyağı
1 silme çay kaşığı tuz
80 gr krema
60 gr toz parmesan (Tabi ki bu peynir olması şart değil. Küçük rendelenmiş sert eski kaşar da olur. Yumuşak olmayan ve küçük rende yapabileceğiniz bütün peynirler olur)
İlk önce un, tuz ve küçük doğradığınız soğuk tereyağını  mutfak robotu veya rondoya koyun, tereyağı tamamen parçalanıp unla karışana kadar çekin. Krema ve peyniri ekleyin, yine robotta çekerek hamuru bir araya getirin. Hamurunuz yumuşak olacak. Hamuru açmak için en iyi yol, iki parça yağlı kağıt arasında açmak çünkü çok ince açmanız gerekecek. 1-2 mm kalınlığında hamuru açın. Üstteki kağıt hamura yapışıyorsa, buzdolabına atıp sertleşmesini bekleyin. Üstündeki yağlı kağıdı çıkartın, alttaki kağıtla beraber ince açılmış hamuru tepsiye yerleştirin. Bir hamur keseceği veya bıçağın keskin olmayan tarafıyla hamura istediğiniz büyüklükte kesikler atın. Üzerine çörek otu, keten tohumu, ay çekirdeği içi, haşhaş tohumu, susamdan birini veya aklınıza gelen başka şey varsa onu serpiştirin. 185 derecedeki fırına atın açık kahve renk alınca çıkartın. Önceden kesik attığınız yerlerden kolaycacık ayrılacaklar.


Diğer tarif yağda kızaracak. Eğer tarifte yazacağım lor peynirinin tuzsuz olanıyla yaparsanız içine 1 çorba kaşığı toz şeker ekleyip yağdan alınca şeker ve tarçına bulayarak tatlısını da yaparsınız.
70 gr tuzlu lor
2 yumurta
5 gr kabartma tozu
tuz, karabiber
80 gr un
Temel malzememiz bu. Farklı baharatlar, ince kıyılmış taze yeşillikler,rende peynirlerle evirip çevirebileceğiniz bir tarif. Lor peyniri ve yumurtaları çatal veya telle çırpın. Un, baharatlar ve kabarma tozunu ekleyip karıştırın. 20 dakika kadar bekletirseniz daha iyi olur. Yağınızı ısıtın ve kaşığı önce yağa batırıp sonra hamurdan küçük parçaları kaşıkla yağa bırakarak kızartın. Peynirli baharatlı bir dip sos yapın bandırarak yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder