15 Eylül 2019 Pazar

Ev Yapımı Oreo- Krema Dolgulu Yoğun Kakaolu Bisküvi



Bu yoğun kakaolu bisküvi hamurunu tek başına da kullanabilirsiniz veya içine farklı ganaj dolgular yapabilirsiniz. Kullanacağınız tereyağını, bir gece önceden buzdolabından dışarı çıkartın, çünkü tereyağının çok yumuşak olması gerekiyor. Hamur bittiğinde, çok yumuşak olacak. Unlu tezgahta açmak imkansız. Biraz dinlendireyim deseniz, buzdolabında da çok hızlı sertleşiyor. Bu yüzden en doğru seçenek, hamur hazır olunca iki yağlı kağıt arasında 3-4 mm kalınlığında açıp, buzdolabında katılaşmasını beklemek. Böylece çok daha kolay işleyip, kesip, tepsiye yerleştirmek mümkün olacak. Hamuru yuvarlak tırtıklı kalıpla kestim, kestikten sonra kalan fireleri tekrar tekrar açabilirsiniz, yalnız hamur hemen yumuşuyor, ya hızlı çalışın ya da yumuşarsa buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin.
260 g un
90 g kakao
Yarım çay kaşığı karbonat
220 g tereyağı (yumuşak)
5 g tuz
160 g toz şeker
Yumuşak tereyağı ve toz şekeri mikserle hızlı devirde 2-3 dakika çırpın. Yağın rengi hafifçe açılsın ve biraz kabarsın. Kuru malzemelerin hepsini birden hamura eleyin ve 30-40 saniye daha karıştırın. Hamuru, 2 yağlı kağıt arasında, 3-4 mm kalınlığında açın. Buzdolabında, rahat kesip kağıttan tepsiye kolaylıkla alacağınız hale gelene kadar soğutun. İstediğiniz boy kalıpla kesebilirsiniz, benimkiler 6 cm lik. Yani pişme süresi bu boyuta göre. 165 derecede 17 dakika pişecek. Renk koyu olduğundan, renk almalar falan fark edilmiyor. Fırından çıktıklarında çok yumuşak olacaklar, hiç ellemeyin. Piştikleri tepside soğumaya bırakın. 5-6 dakika sonra tepsiden kaldırabileceğiniz kadar sağlamlaşmışsa olmuş demektir. Hala dağılıyorlarsa 2 dakika daha atın fırına.

Dolgusu için;
125 g beyaz çikolata
20 g tereyağı
125 g krema
Krema ve tereyağını ocakta ısıtın. Tereyağ tamamen erisin, hafif bir kaynama görünce ocaktan alın ve çikolataları içinde eritin. Bir gece buzdolabında beklesin ya da en az 5 saat. Soğuyan kremayı mikserle çırpıp yoğunlaştırın, ama çok fazla çırparsanız kesilir dikkat edin. Sıkacak forma gelince çırpmayı bırakın.

Buzdolabında saklamanız gerekir. Durdukça da krema bisküvileri yumuşatabilir hemen yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder