15 Aralık 2019 Pazar

Red Velvet

Tarif, 18 cm'lik pandispanya çemberi için. Ben, kek kremasını ikiye bölüp, iki çemberde pişirmeyi ve her parçayı ikiye bölerek, dört katlı yapmayı tercih ediyorum. Bütün dolguyu tek bir kalıpta pişirmek isterseniz 20-22 cm'lik bir çember kullanabilirsiniz.

Gıda boyasının ısıya dayanıklılığı ve kalitesi çok önemli. FO marka boyayı tercih ediyorum. Doğru pişirirseniz parlak rengini çok güzel muhafaza ediyor. Doğru pişirmek derken, çok düşük ısı ve bol buhar takviyesinden bahsediyorum. Bu görmüş olduğunuz kek, ev tipi ankastre fırında 130 derecede ve 2 büyük kap içinde kaynar suyla beraber pişti. Sanırım 40 dakikayı buldu.

330 g un
20 g kakao
250 g toz şeker
100 g süt
8 g karbonat
2 tatlı kaşığı sirke
3 yumurta
200 g yumuşak tereyağı

Başlangıcı, sirkeyi sütün içine atıp, 20-30 saniye karıştırıp kenara bırakarak yapın ki süt hafifçe fermente olsun. Butter cream yerine geçecek.
Yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. Tereyağı ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi. Hafifçe kabarsın, şekerler az erisin ve tereyağı hafifçe beyazlaşsın. Tereyağı ve şeker yeteri kadar çırpıldıktan sonra, teker teker yumurtaları ekleyin. Her birini güzelce yedirerek devam edin. Bu aşamada, kesikli parçalı görüntüler oluşabilir, umursamayın devam edin. Son yumurtadan sonra, 1 dakika kadar çırpın. Kakao, karbonat ve unu birlikte eleyin ve yarısını yumurtalı karışıma ekleyin, yedirin. Sirkeli sütün yarısını ekleyin, çırpın. Ve bu şekilde kalan kuru ve en son kalan sirkeli sütü de ekleyerek devam edin. Sıra boyada, FO markanın "kırmızı" sını kullandım ve 2 dolu tatlı kaşığı koydum. Rengine siz karar verin. Başka zaman, konu "red velvet" değilse, boyayı hiç koymazsınız. Boyayı koyduktan sonra biraz çırpın ve 1 dakika kadar bekletin, sonra tekrar çırpın, boyanın tamamen erimesi biraz zaman alabilir.

İki kalıba eşit olarak paylaştırın ve önceden 160 dereceye ısıttığınız fırına atın. Fırının içine iki kap kaynar su koyun ve ısısını 130 dereceye düşürün. Her zaman olduğu gibi ortasına bir bıçak batırarak kontrol edin.
Sponge keklerinizi, oda sıcaklığına geldiğinde, kağıt peçete ve streç filme sarıp, bir gece oda sıcaklığında bekletirseniz süper olur. Bunun gibi katı yağ ile yaptığınız kekleri pastada kullandığınızda, yemeden 1-2 saat önce buzdolabından çıkartın ki yumuşasın. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder