6 Ocak 2020 Pazartesi

Banana Bread (glütensiz, şekersiz, muzlu kekimsi ekmek)




120 g tereyağı (erimiş olsun)
½ çay kaşığı tuz
200 g şeker veya 140 g bal
7 g karbonat
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
3 g kabartma tozu
3 büyük boy muz (2 tanesini çatalla ezip hamurun içine 1 tanesi fotoğraftaki gibi kalıbın tabanına)
80 g toz badem
100 g öğütülmüş yulaf ezmesi
80 g toz Hindistan cevizi tozu

Yumurta sarıları, şeker ve erimiş tereyağını çatal veya telle karıştırın. Muzlardan iki tanesini çatalla ezin ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kuru malzemelerin hepsini ekleyin karıştırın.
Yumurta aklarını ayrı bir yerde bal ile (kullanacaksanız şeker ile) yoğunlaşana kadar çırpın. Çok fazla çırpmanıza gerek yok, akışkanlığını kaybetmesi yeterli.
Diğer karışımla kabaran yumurta akını birbirine karıştırın. kabartma tozu ve karbonat her durumda kabarmayı sağlayacak ama siz yine de kabaran yumurta akını fazla söndürmemeye çalışın.
Ben, kalıbın tabanına, tereyağı sürüp şeker serpiştirdim. Siz bunların ikisini de kullanmak istemezseniz yağlı kağıt serin mutlaka, muzlar yapışır. Muzları iç yüzleri tabana bakacak şekilde yerleştirin. Dolguyu boşaltın. 170 derecede 30-35 dakika diyorum ama siz mutlaka ortasından bir şey batırarak kontrol edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder