21 Ağustos 2013 Çarşamba

kedi dili


 

 

Tiramisuyu hazırlarken kedi dilinin tüm pastanelerde satıldığını söylemiştim. “Tatlı, pasta yapıyorum” diye gururlanmak isterseniz, kedi dilinizi de kendiniz yapmalısınız. İşin şanındandır. Kedi dilini, yaptığınız birçok tatlının yanına garnitür olarak kullanabilir, yaparken içine canınız ne isterse katıp (ince çekilmiş ceviz, hindistan cevizi tozu, toz badem, toz yeşil fıstık, potakal kabuğu rendesi) çayın yanında ikram edebilirsiniz. Böylece elinizin altında, eşin dostun ilk ısırışta “aa, bu ne ayol? Ne güzel şey..” diyeceği, size özel bir imza gibi, ikramınız hazır olur.

 

Gerekli malzemeler:

Fırın: Önceden 160 dereceye ayarlayın

Yağlı fırın kağıdı (supermarkette satılıyor)

50 g. pudra şekeri

50 g. tereyağı. İyi sonuç vermesi için yağınız  çok yumuşak olmalı. yağı mikrodalgada eritmek son seçeneğiniz olsun.mümkünse yağınızı önceden buzdolabından çıkarın.yağın, erimemiş ama parmağınızın kolaylıkla içine giriyor olması gerekli (margarin de kullanabilirsiniz tabii ama ben sağlık açısından pek tavsiye etmem doğrusu).

50 g. un

1 yumurta akı

 

Hazırlanması:

Pudra şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırparak kabartın. Unu ve yumurta akını ilave edip 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Temel malzememiz bu. İster sade kullanın, isteseniz daha önce de bahsettiğim gibi içine değişik şeyler katıp tadını değiştirin. Zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış. Bu karışımı mutlaka yapışmayan yağlı kağıtta pişirmelisiniz. Tepsiyi yağlayıp unlamak işe yaramaz, kedi dilleri tepsiye yapışır. Hamurunuzu yağlı kağıda ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla, ne şekilde isterseniz, koyun.üzerlerine biraz pudra şekeri veya toz şeker serpmek dah şık görünmelerini sağlayabilir. Önceden 160 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fazla renk değiştirmemesine dikkat edin. Fırından çıktıklarında hala biraz yumuşak olacaklar; soğudukça sertleşecek endişe etmeyin.

 

Kedidili ile ilgili biraz daha zor bir tarif daha var onu da sonra yazacağım..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder