11 Kasım 2013 Pazartesi

Portakallı kek no.2

Evet bir sürü portakallı kek tarifi yaptınız ama bunda da daha önce verdiğim en portakallı portakallı kek tarifinde olduğu gibi 1 tane ince kabuklu büyük bir portakalı 1 saat kadar bol suda pişirerek başlayacağım. Böylece sadece varsa çekirdeklerini ayıklayıp portakalı kabuklarıyla beraber kullanmak ve de olanca lezzeti keke aktarmak mümkün olacak.

1 adet büyük boy ince kabuklu portakal (1 saat kapağı kapalı tencerede haşlanmış)
3 yumurta
1 su  bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un (bardağı un kabına daldırıp çıkarın, bardağı tezgaha vurarak unu iyice bardağa sıkıştırın. Farklı doldurma teknikleri 1 su bardağı un miktarında 50 grama kadar farklılık yaratabilir. Bu sebeple küçük bir tartı alın diyorum ama....)
200 gr tereyağı ( erimiş, ılınmış. yani keki yapmaya başlarken ilk iş yağı eritin ki diğer malzemeleri hazırlayana kadar ılınsın)
1 su bardağı kırık ceviz
1 paket kabartma tozu
Önceden pişirdiğiniz portakalın sadece varsa çekirdeklerini çıkartın rondoda bütün portakalı püre olana kadar çekin. Eğer rondonuz yoksa rendeleyerek de işi halledebilirsiniz. Portakalın tek bir damlasını ziyan etmeden kullanacağım.
Gayet klasik bir yapım tekniğim var. Yumurtalarla  toz şekeri mikserle güzelce yoğunlaşıp kabarana  kadar çırpın. Portakal püresini, erimiş ılınmış tereyağını ekleyin. Cevizleri un ve kabartma tozundan önce ekleyin ki cevizlerin girintili bölümlerine un dolup kalmasın. En son un ve kabartma tozunu ekleyin. Akışkan kek hamurunuzu uygun bir kek kalıbına- kalıbınızı katı yağla yağlayıp unlamayı unutmadan- boşaltın.170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder