3 Aralık 2013 Salı

Fırında kırmızı patates

Feriköy organik pazar bu aralar kırmızı patates dolu. Çok yumuşak ipek gibi harika bir dokusu var.  Patateslerin bir kaç tanesinin kabuklarını hiç soymadım, geri kalanın da kabuklarının bir kısmını üzerinde bıraktım. Çok iri doğranmış bol kuru soğan , bütün veya çok büyükse ikiye kesilmiş, diş sarımsaklar, kıl tatlı biber, zeytinyağı, taze kekik, deniz tuzu iri çekilmiş karabiber, etle yeneceği için ve de  İzmir'lilikten; kimyon. Kimyonun hazmı kolaylaştırıcı etkisi var boşuna çöp şişleri ve kokoreçi kimyona bulamıyoruz her halde.
Bütün malzeme yağlı kağıttan bir bohçanın içine giriyor. Hiç su yok. Fırın 200 derecede.20-25 dakikada pişiyor. Benim vegan, vejetaryen işlerle pek alakam yok , dikkat etmeye çalıştığım tek şey sanayi tipi yetiştirilmiş hayvan yememek. Bu durumda zaten çok fazla tüketemiyor oluyorsunuz. Izgara etin yanında harika ve de çok kolay bir garnitür. Tavsiye ederim.
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder