8 Haziran 2019 Cumartesi

Beyaz Çikolata ve Frambuazlı Blondie



Mevsim yaz olunca, ortalıkta kırmızı, mor harika meyveler dolunca, insanın canı şöyle serin, iç ferahlatan, yerken baygınlık geçirmeyeceği bir kek istiyor. İşte bu da tam olarak o kek. Frambuaz yerine karadut, vişne, çilek, küçük doğranmış kayısı, şeftali veya en harikası taze incirle de süper olur. (Sanırım bütün yaz meyvelerini saydım neredeyse)

En klasik başlangıcı yapıyor ve yumurtalar ile şekeri yoğunlaşana kadar çırparak başlıyoruz. Sonra zeytin yağını ekleyin ve biraz daha çırpın. Arkasından su dışında - çikolatalar ve frambuazı da en son ekleyeceğiz- kuru malzemelerin hepsini, limon kabuklarını ve suyunu koyun ve homojen olana kadar tekrar çırpın. En son kaynar suyu ekleyin, son kez çırpın ve kek dolgusunu, en fazla iki parmak kalınlığında olacak şekilde bir kalıba boşaltın. Meyveleri ve beyaz çikolatayı üzerine sonradan serpiştirin. Kek dolgusuna karıştırırsanız, meyveler boyuyor çikolata da eriyebiliyor. Bu arada, beyaz yerine tabi ki sütlü veya bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
170 derecede çok fazla renk aldırmadan 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkartırken ortasına bir bıçak batırarak kontrol edin.

Bütün kek ve pandispanyalarda olduğu gibi, kekiniz pişerken çok hafif buhar desteği her zaman işe yarar. Fırınınızın içine küçük bir kap kaynar su koyabilirsiniz veya fırının tabanına 3-4 parça buz atabilirsiniz.


165 g un
160 g toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rende ve suyu
100 g zeytinyağı
Vanilya
1 paket frambuaz
100 g beyaz çikolata
2 yumurta (büyükçe olsunlar)
60 g kaynar su


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder