15 Haziran 2019 Cumartesi

Kazandibi








Ben bu tarifi 25-30 cm lik bir tepside yaptım, tam geldi. Sonuçta bu bir muhallebi, tepside tabanını yakıyoruz, olay bu. Bazı tarifler tepsinin tabanına şeker serpiyor, ama ben serpmeden, muhallebinin kendisini yakarak yapıyorum. Bu muhallebiyi daha sert veya daha yumuşak tercih etmek mümkün, aşağıdaki tarifte tabakta yayılmayan serte yakın bir kazandibi oluyor.
Soğuk sütü ocağa koymadan, önce bir kısmıyla nişasta, salep ve pirinç ununu ayrı bir kapta yumuşatıp bir bulamaç yapın. Sonra sütün kalanını ve şekeri ocakta kaynatın.
Kaynayan süte nişastalı sütü, karıştırmaya devam ederek boşaltın. Muhallebinin mutlaka kaynamasını bekleyin, hatta kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar daha ocakta kalın.
Pişirdiğiniz muhallebiden bir iki kepçe tepsinin tabanına yayın ve ocakta önce bu kısmı güzelce yakın. Yanan tabanın üzerine, kalan muhallebiyi dökün, ocakta bir fıkır daha durun. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına alın, 3-4 saat buzdolabında dursun. Salep koymayabilirsiniz, çok şart değil. Salep tabi ki kıvamda da yardımcı oluyor. Salepsiz yapacaksanız ve kazandibi sert olsun istiyorsanız 20 g pirinç unu ilavesi yaparsınız.

2 kg süt
400 gr toz şeker
100 gr pirinç unu
100 gr buğday nişastası
10 gr salep

Eğer tavuk göğsü yapmak isterseniz 1 kilo süte 150 g tavuk göğsünü uzunca haşlayıp ince ince tiftiklemeniz gerekiyor. Tavukları da, şeker ve sütle beraber kaynamaya koymalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder