2 Temmuz 2020 Perşembe

Çikolatalı Pastacı Kreması

400 g süt
3 yumurta sarısı
80 g şeker
40 g mısır nişastası
15 g un
80 g tereyağı
60 g bitter çikolata

İdeal pastacı kreması pişirme tekniğine, link vereceğim videodan bakabilirsiniz. Ben evde bu kremayı yaparken, belki bir çoğunuza daha pratik gelecek daha basit bir yöntemle yaptım. Çikolata ve tereyağı dışındaki bütün malzemeyi bir tencereye koyun ve ocağa gitmeden önce, çırpma teliyle güzelce karıştırın. Ocağa koyduktan sonra, artık karıştırmayı hiç bırakmadan, yoğunlaşana kadar pişirmeniz gerekiyor. Videodaki diğer teknikte, ocakta kalma süreniz daha kısa oluyor ama ön hazırlığı daha fazla, bunda ise yapılışı daha pratik, fakat ocakta daha çok vakit harcıyorsunuz.
Yoğunlaşmaya başladığında, ocağın altını kısın ve daha hızlı karıştırın. Özellikle tencerenin taban köşelerini iyice tel ile sıyırın ki oralardan dibi tutmasın. Ocaktan aldığınızda, kesinlikle akışkan olmaması gerekiyor. Telde duruyor olmalı. Kendi ağırlığı ile parça parça dökülebilir ama uzayarak akmıyor olmalı.
Ocaktan aldıktan sonra bir dakika daha karıştırmaya devam edin. İlk önce tereyağını içinde eritin, sonra çikolatayı içine atın ve eritin.
Kremanız pürüzsüz, parlak ve yoğun kıvamda olmalı. Bir kaba alın ve üzerine değecek şekilde bir streçle kapatın buzdolabına atın. 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra bence bu kremanın çok daha güzel görünmesini ve daha sağlam olmasını sağlayacak kısma geliyoruz. Kullanmadan önce, mikserle kremanızı biraz çırpın. Zaten aradaki farkı siz de göreceksiniz. Bu değişimi sağlayan şey içindeki tereyağı. Hafifçe rengi açılıyor ve biraz daha kabarık ve sağlam oluyor.




Biraz daha hafif dokulu bir krema yapmak isterseniz şöyle basit bir tarif daha yazayım.
400 g süt kreması
200 g bitter çikolata
50 g tereyağı
vanilya (bir çay kaşığı vanilya özütü)

Süt kremasını ocakta kaynatın. Çok fokurdamasına gerek yok. Kenarlardan hafifçe kaynayınca ocaktan alın. Sıcak kremanın içine, önce tereyağını atıp eritin, sonra küçük doğranmış çikolataları atın ve eritin. Önerim, eğer varsa, karışımı 1 dakika kadar blender'dan geçirmeniz. Sonrasında çok daha parlak ve pürüzsüz oluyor. Bu krema bir gece buzdolabında beklemeli. Kullanacağınız zaman mikserle çırpın. Kremanın içine bir çorba kaşığı fıstık ezmesi atarsanız harika oluyor. Çok fazla çırparsanız çok katılaşabilir, gözünüz üzerinde olsun. Kullanabileceğiniz kıvama gelince, daha fazla çırpmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder