Çikolatalı kek tariflerinde(dikkat
kakaolu değil,çikolatalı diyorum),eğer tarif çikolata ve katı yağı eritip
şeker,yumurta,un ve kabartma tozunu erimiş çikolata ve yağ karışımına doğrudan
ilave edilerek hazırlanıyorsa istediğiniz nemli,ıslak keke çok yakınsınız
demektir. bana sorarsanız iyi yapılmış, doğru pişirilmiş, yanında açık bir çay
veya az sütlü kahve ile yenen bir kek kadar keyif veren çok az şey vardır, hele
bir de sıcak bir yaz öğleden sonrası yeni yıkanmış balkonda,çıplak ayak ,üst
komşuyla hafif bir mahalle dedikodusu eşliğinde tadına doyulmaz.
Gerekli malzemeler:
100 gr un
125 gr tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
180 gr toz şeker
2 yumurta
115 gr vişne(çekirdekleri
ayıklanmış taze vişne veya hazır satılan vişne konservelerden
kullanabilirsiniz.)
1 paket(10 gr) kabartma tozu
çikolatayı bain-marie(benmari)
usulü eritin.(nasıl yani? marie kim? “Ben” gerçekten ben miyim?gibi sorular
kafanıza üşüştüyse paniklemeyin olay şu;bir tencereye yarısına kadar su koyup
kaynatın.kaynayınca altını kısın.bu tencerenin içine girebilecek fakat dibine
temas etmeyecek bir diğer kabın içine çikolataları koyup bu kabı içinde sıcak
su bulunan tencereye yerleştirerek çikolataların erimelerini sağlayın. ay
bununla uğraşamam diyorsanız ve de mikrodalga fırınınız varsa katı yağ ve
çikolatayı beraber bir kaba koyun ve mikrodalgada yakmadan 10 saniyede bir
kontrol edip karıştırarak eritin.iki seçenek de olmuyorsa son şansımız önce
tereyağını ocakta eritip ocaktan aldıktan sonra erimiş tereyağının içinde
çikolataları karıştırarak eritmek.dikkat edin çikolata 45 derecede erimeye 70
den sonra yanmaya başlar yağınızı eritirken fazla kaynattıysanız çikolatayı
atmadan önce biraz ılınmasını bekleyin.bu 3 seçenek de olmuyorsa gidin
kendinize bakkaldan kek alın..
erimiş çikolata ve tereyağı
karışımına önce kakaoyu atıp karıştırın.arkasından yumurtaları
ekleyin.yumurtalar da tamamen karışınca şekeri,un ve kabartma tozunu
ekleyin.yarı akışkan parlak ve pürüzsüz bir kek kremanız oldu.en son vişneleri
ekleyin.katı yağ ile yağlayıp hafif unladığınız kalıbınıza 2 parmak
kalınlığında dökün 190 dercede pişirin.ortasına bir kürdan batırarak pişip
pişmediğini kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder