Yapacağımız kakaolu kek en kolay teknikle yapılacak. Bütün malzemesini mikser kabına koyup, 3-4 dakika homojen, yoğun bir kek kreması olana kadar çırpacağız. Daha sonra, arzu ettiğiniz şekildeki ve büyüklükteki cupcake kalıplarına, kalıbın yüksekliğinden 1 parmak kadar boşluk kalacak şekilde boşaltıp 180 derecede 12-15 dakika pişireceğiz. Pişip pişmediğini, yine ortalarına bir bıçak veya kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Tavsiyem çok da kurutmayın, en üst orta kısım biraz yumuşak çıkabilir.
Malzemeler;
2 yumurta
30 gr kakao
165 gr un
80 gr yumuşak tereyağı
180 gr toz şeker
5 gr kabartma tozu
60 gr süt
Üzerine yapacağımız ganaj da en az kekin kendisi kadar kolay.
200 gr kremayı ocağa koyup ısıtın çok da kaynaması gerekmiyor, kenarlardan kabarcıklar çıkmaya başlayınca altını kapatabilirsiniz. Isınan kremanın içine 200 gr bitter çikolata atın ve spatula veya kaşıkla çikolatayı kremanın içinde güzelce eritin. Ben hazırladığım bu ganajın içine 1/2 çay bardağı kadar kırık pirinç şeklinde doğranmış yeşil fıstık attım. Siz de çikolata ve kremadan oluşan bu ganajın içine arzu ettiğiniz şeylerle garnitür yapabilirsiniz.(küçük doğranmış meyve kuruları, iri doğranmış yemişler, limon veya portakal kabuğu rendeler gibi)
Ganajımızı 1-2 saat buzdolabında soğutup sertleşmesini sağlamamız gerekli. Kekler iyice soğuduktan sonra bir kaşıkla üzerlerine ganajımı sürüp servis edebilirim. Daha köpüklü bir yapı arzu ederseniz ganajınızı mikserle biraz çırpabilirsiniz. Böylece daha kabarık ve sert daha köpük gibi bir doku oluşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder