8 Eylül 2014 Pazartesi
Trifle Pudding
Burada amaç, hazırladığınız krema veya muhallebi ile, soslar ve taze meyveler, ve de pandispanya, kek, bisküvi, beze gibi malzemeler kullanıp, bunları cam kaplarda bir araya getirmek. Bir kaç farklı tarifin bir araya gelmesi gibi düşünebilirsiniz. Hazırladığınız her şeyi deneyip, yaptığınız her tarifi tek başına bir inşaat malzemesi gibi düşünün. Eğer ismiyle özdeşleşmiş veya" öyle olmazsa olmaz" tarifler yapmıyorsanız, her şeyi farklı kombinasyonlarla bir araya getirebilirsiniz. Sacher pasta yapıyorsanız, kakaolu pandispanya, kayısı marmeladı ve çikolata ganaj sos kullanmak zorundasınız, net. Tiramisu yaparken kullanacağınız, kullanmanız gereken malzemeler belli. Karaorman pastasının içine vişne koymadan olmaz. Sacher yaptım içine bir de "......" koydum dediğinizde çok matah bir iş yapmış olmuyorsunuz. "Ne kadar karışık, o kadar iyi" diye bir şey yok. "Mükemmelliğe, ekleyecek bir şey kalmadığında değil, çıkartacak bir şey kalmadığında ulaşırsınız". Tarifinizi doğru ve kaliteli malzemeyle, doğru teknik ve pişirmeyle hazırlayın, maceraya girmenize gerek yok. Sadelik ve basitlik her zaman daha zor ve iyi olandır.
Bu kombinasyon için; sakızlı muhallebi, manolya puding, beze, her hangi bir pandispanya, karamel sos, çikolata sos ve taze meyveler kullanın. En güzel orman meyveleriyle olduğu kesin, meyveleri brandy, sherry gibi tatlı ve kuvvetli alkolle marine ederseniz daha güzel. Yaptığınız muhallebiyi de koyu renk bir romla biraz karıştırabilirsiniz. krema olarak, supangle veya "mousse au chocolat" da kullanabilirsiniz. Acil durumlarda, hazır bisküvi kullanmak zorunda kalırsanız, bebe bisküvilerini tercih edebilirsiniz, nispeten içlerinde daha az katkı malzemesi var.
Artık bir noktadan sonra işler sizin hayal gücünüze kalıyor..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder