Tiramisuyu hazırlarken kedi dilinin tüm
pastanelerde satıldığını söylemiştim. “Tatlı, pasta yapıyorum” diye gururlanmak
isterseniz, kedi dilinizi de kendiniz yapmalısınız. İşin şanındandır. Kedi
dilini, yaptığınız birçok tatlının yanına garnitür olarak kullanabilir,
yaparken içine canınız ne isterse katıp (ince çekilmiş ceviz, hindistan cevizi
tozu, toz badem, toz yeşil fıstık, potakal kabuğu rendesi) çayın yanında ikram
edebilirsiniz. Böylece elinizin altında, eşin dostun ilk ısırışta “aa, bu ne
ayol? Ne güzel şey..” diyeceği, size özel bir imza gibi, ikramınız hazır olur.
Gerekli malzemeler:
Fırın: Önceden 160 dereceye
ayarlayın
Yağlı fırın kağıdı
(supermarkette satılıyor)
50 g. pudra şekeri
50 g. tereyağı. İyi sonuç vermesi için
yağınız çok yumuşak olmalı. yağı mikrodalgada eritmek son seçeneğiniz olsun.mümkünse yağınızı önceden buzdolabından çıkarın.yağın, erimemiş ama parmağınızın kolaylıkla içine giriyor olması gerekli (margarin de kullanabilirsiniz tabii ama ben
sağlık açısından pek tavsiye etmem doğrusu).
50 g. un
1 yumurta akı
Hazırlanması:
Pudra şekeri ve tereyağını mikserle iyice
çırparak kabartın. Unu ve yumurta akını ilave edip 2 dakika daha çırpmaya devam
edin. Temel malzememiz bu. İster sade kullanın, isteseniz daha önce de
bahsettiğim gibi içine değişik şeyler katıp tadını değiştirin. Zevkinize ve
yaratıcılığınıza kalmış. Bu karışımı mutlaka yapışmayan yağlı kağıtta
pişirmelisiniz. Tepsiyi yağlayıp unlamak işe yaramaz, kedi dilleri tepsiye yapışır.
Hamurunuzu yağlı kağıda ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla, ne şekilde
isterseniz, koyun.üzerlerine biraz pudra şekeri veya toz şeker serpmek dah şık
görünmelerini sağlayabilir. Önceden 160 dereceye ayarladığınız fırında 15-20
dakika pişirin. Fazla renk değiştirmemesine dikkat edin. Fırından çıktıklarında
hala biraz yumuşak olacaklar; soğudukça sertleşecek endişe etmeyin.
Kedidili ile ilgili biraz daha
zor bir tarif daha var onu da sonra yazacağım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder